Składniki:
1 1/2 szklanki dyni startej na drobnych oczkach
Suche:
1 1/2 szklanki mąki
2/3 szklanki cukru
1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki sody
szczypta soli
szczypta imbiru
1/2 łyżeczki cynamonu
1 łyżeczka cukru z wanilią
Mokre:
2 jajka
1/2 szklanki oleju
80 ml gęstego jogurtu greckiego
W jednej misce wymieszać wszystkie składniki suche. W drugiej misce roztrzepać składniki mokre. Połączyć składniki mokre z suchymi. Dodać startą dynię i niedbale wymieszać. Ciasto nakładać do foremek do 2/3 wysokości i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 25 minut. Smacznego!
moje ukochane foremeczki na muffiny;) a wypieki wyszły ci w nich bajeczne:) muffinki górą:)
OdpowiedzUsuńach więc to one! jak pięknie wyrosły! pyszota!
OdpowiedzUsuńależ puchate i pięknie wyrośnięte muffinki...mniam!
OdpowiedzUsuńfajne muffinki napewno smaczne. mama tez ostatnio robiła.
OdpowiedzUsuńproszę o wysłanie danych do wysyłki nagrody z konkursu u mnie na blogu. mozna mi przesłac wiadomość na FB https://www.facebook.com/pages/Galopemprzezkuchnieblogspotcom/302254693155586?fref=ts
O jak fajnie :) Już wysyłam dane ;)
UsuńWłaśnie się pieką :D I już wyglądają smakowicie:) Dziękuję za fajny przepis :)
OdpowiedzUsuń