Składniki:
Chleb:
330 g wody (o temp. 22 stopni)
1 opakowanie mieszanki chlebowej - chleb pasterki
Jagodowy twarożek:
250 g półtłustego twarogu
1/2 szklanki jagód
3 łyżeczki cukru pudru
1 łyżka jogurtu greckiego
1 łyżka posiekanej, świeżej mięty
Chleb przygotować według przepisu na opakowaniu.
Twarożek przełożyć do naczynia, dodać jagody, jogurt, cukier i posiekaną miętę. Wszystko zmiksować do uzyskania kremowej konsystencji. Smacznego!
Jakie piękne, fioletowe śniadanko! Właśnie zastanawiam się nad kupnem mieszanek z tego sklepu, gdyż oferta wydaję się być bardzo ciekawa. A mieszanki są bez sztucznych dodatków, więc chyba się skuszę :)
OdpowiedzUsuńach, uwielbiam takie twarożki! są zdrowsze niż gotowe, a można tak z nimi kombinować!
OdpowiedzUsuńpyszne kanapunie!
OdpowiedzUsuń