wtorek, 20 października 2015

Papryki faszerowane sałatką z kuskus i wędzoną piersią

Idealna propozycja na przekąskę do pracy. Zdrowo, kolorowo i pożywnie. Tak nadziane papryki z powiedzeniem możecie włożyć do lunchboxa i schrupać, kiedy najdzie Was ochota na małe co nieco. Taki posiłek doda nam nie tylko energii do pracy, ale także nasyci na kilka godzin. Zajadajcie papryki na zdrowie, szczególnie w okresie jesiennym, kiedy organizm potrzebuje zwiększonej dawki witaminy C. Smacznego!



Składniki:
2 papryki 
Sałatka:
50 g suchej kaszy kuskus
100 g wędzonej piersi z kurczaka (lub innej, ulubionej, chudej wędliny)
1/2 świeżego ogórka szklarniowego
5 pomidorów koktajlowych
1/4 małej czerwonej cebuli
1 łyżka czarnych oliwek
1/2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 łyżka oleju rzepakowego
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)



Kaszę kuskus przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostawić do całkowitego wystudzenia. Pierś pokroić w kostkę lub na paski. Ogórka obrać i pokroić w kostkę, pomidorki przekroić na ćwiartki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, oliwki na plasterki. Do kaszy dodać warzywa, natkę oraz pierś. Polać olejem, doprawić do smaku i wymieszać. Papryki przekroić na połówki, usunąć gniazda nasienne i napełnić sałatką. Smacznego! 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...