czwartek, 27 kwietnia 2017

Pasta (po)świąteczna z szynką i rzeżuchą

Pasty kanapkowe to jeden z pomysłów na szybkie i smaczne śniadanie. Ten przepis cierpliwie czekał na publikacje od samych świąt Wielkanocnych. Pasta z jajek, szynki i rzeżuchy przełamana odrobiną chrzanu świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole, ale także po świętach, kiedy brakuje nam pomysłu na wykorzystanie jedzenia pozostałego po rodzinnym świętowaniu. Ta pasta jest przepyszna, lekko pikantna i idealna na każdą okazję. Świetnie sprawdzi się nie tylko podczas świąt, ale także na imprezy czy przyjęcia. Wystarczy, że zaserwujecie ją np. na słonych krakersach, małych sucharkach czy pumperniklu lub wykorzystacie jako farsz do roladek z tortilli. Smacznego! 



Składniki: 
3 jajka ugotowane na twardo
100 g polędwicy np. sopockiej
4 łyżki rzeżuchy
2 łyżki pikantnego majonezu
1/2 łyżeczki chrzanu 
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)


Jajka zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do jajek dodać pokrojoną w bardzo drobną kostkę szynkę. Dodać rzeżuchę, majonez, doprawić solą, pieprzem i dokładnie wymieszać. Smacznego! 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Bardzo się cieszę, że odwiedziłeś moją stronę. Będzie mi bardzo miło, jeśli pozostawisz po sobie znak w postaci komentarza :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...